Sosyal Medya

Güncel

Gülen’e Dumanlı koruma

- Ondan hiçbir talimat almadım - 2009’daki sohbeti hatırlamıyorum - Gülerce ve Şahin’in yazılarını okumadım - ’Tahşiye’nin anlamını bile bilmem - Evde televizyon izlemem



Paralel yapıya yönelik 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın, Savcı Fuzuli AydoÄŸdu’ya 7 saat boyunca 35 soruya verdiÄŸi 22 sayfalık ifadenin detayları ortaya çıktı. Fethullah Gülen’in 2009 yılı nisan ayındaki konuÅŸmasında ‘TahÅŸiye’ye dikkat çekmesinden sonra konunun önce Zaman gazetesinde gündeme gelip ardından operasyona dönüÅŸmesi süreciyle ilgili sorular yöneltilen Dumanlı, Gülen’in sözkonusu sohbetini hatırlamadığını iddia etti. Gülen’in sohbetindeki ‘karanlık karar kurullarında’ ne kastedildiÄŸini bilemeyeceÄŸini belirten Dumanlı, Pensilvanya’nın Zaman gazetesi üzerinde de etkisinin bulunmadığını savundu. Görevi süresince Fethullah Gülen’den herhangi bir talimat almadığını öne süren Dumanlı, Gülen’in gazetede yönetici olarak bir vasfı bulunmadığını, sadece cuma günleri yazılarının yayınlandığı kürsü baÅŸlıklı köÅŸesinin varolduÄŸunu aktardı. 
EVDE DÄ°ZÄ° Ä°ZLEMÄ°YOR
Dumanlı’ya ‘TahÅŸiyeciler’ ile ilgili haberler de soruldu. Dumanlı, “Hocaefendinin konuÅŸmasını o haberi yapan arkadaÅŸ önemli bulmuÅŸ olacak ki haber olarak gazeteye almış. Haber 3. sayfada çıkmış. Haberi çok önemsemiÅŸ olsaydım 1. sayfaya alabilirdim” dedi. TahÅŸiyeciler konusunda Zaman gazetesi yazarları Hüseyin Gülerce ve Ahmet Åžahin’in yazı yazdığını ancak kendilerine yazmaları konusunda talimat verilmediÄŸini de öne süren Dumanlı, sözkonusu iki yazıyı da okumadığını belirtti. 
TALÄ°MATINI GÖRMEMÄ°Åž
Yazarların, Gülen’in yazısını görüp bunu kendi iradeleri ile yazılarında deÄŸerlendirmiÅŸ olabileceklerini söyleyen Dumanlı, kendisinin algı oluÅŸturma çabası içinde olmadığını savundu. Dumanlı, Samanyolu TV’de yayınlanan dizilerde ‘TahÅŸiyeciler’ konusunun iÅŸlenmesine iliÅŸkin soruları da, ‘TV seyretmediÄŸini, dizide iÅŸlenen konuları bilmediÄŸini, Samanyolu ile Zaman arasında bir baÄŸlantının da bulunmadığını’ söyleyerek cevapladı. 
Dumanlı’ya CNNTürk’te Cüneyt Özdemir ile katıldığı programa iliÅŸkin de sorular soruldu. Programdaki “Ä°nsanlar Hocaefendi’ye kanaatlerini, düÅŸüncelerini aktarıyor” sözleri hatırlatılan Dumanlı’ya, “Sizin de Gülen’in onayına sunduÄŸunuz konular hangileridir?” diye soruldu. Dumanlı bu soruya, “Ä°nsanlar Hocaefendi’yi arayıp izlenimlerini paylaşıyor. Hoca da bunları dinliyor. Hiçbir talimatını görmedim. Sadece “Siz bilirsiniz, iyi olur” gibi sözler söylüyor. Cüneyt Özdemir’in canlı yayında bana sormuÅŸ olduÄŸu ses kayıtları var ise bunların da usûlsüz dinlemelerden elde edilen, hukuki deÄŸer taşımayan dinlemeler olduÄŸunu düÅŸünüyorum” diye yanıt verdi.

Sorguda hocasını yalanladı

Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen ile aralarında dershanelere dair bir konuÅŸmanın geçmediÄŸini de iddia etti. Savcı bunun üzerine, Gülen ve Hidayet Karaca arasındaki ‘dershane’ konulu telefon konuÅŸmasını sordu. O konuÅŸmada Gülen, “Evet, hiçbir mahsuru yok olsun. Bence o da olsun. Ekrem Bey de, ‘gazetede bu meseleyi seslendirelim mi’ diye sormuÅŸtu bana bugün. Olsun, yumuÅŸakça sadece. O da sizin sert bulduÄŸunuz yanlar varsa, onu ÅŸey yaparsınız” demiÅŸti. Bu konuÅŸmayı hatırlatan ve “Dershaneler konusunda haber yapmanız için Gülen’in size talimatı oldu mu?” diye soran savcıya Dumanlı, “Gülen bana bir talimat vermedi” dedi. 
Ä°LK DEFA DUYDUM 
“TahÅŸiye konusunun dizide iÅŸlendiÄŸi, hatta bir polis soruÅŸturmasına konu olduÄŸunu ilk defa burada duyuyorum. Hatta TahÅŸiye kelimesini bile ilk defa avukatımdan burada duydum” ifadelerini kullanan Dumanlı, bir grup aleyhine algı operasyonu yapıldığı suçlamalarını reddetti. 
‘POLÄ°SLER AKRABANIZ MI?’
Dumanlı’ya “22 Temmuz operasyonunda tutuklanan Ömer Köse, Yurt Atayün ve diÄŸer kiÅŸilerin haberlerinin Zaman gazetesinde günlerce yayımlanmasının sebebi nedir? Bu kiÅŸilerle herhangi bir akrabalık bağınız var mı?” diye de soruldu. Dumanlı, bunların haber deÄŸeri olduÄŸu için yayınlandığını ileri sürdü.
GÖRÜÅžME MONTAJ Ä°DDÄ°ASI
STV Medya Grup BaÅŸkanı Hidayet Karaca'ya da Gülen'den talimat aldığına dair internete de düÅŸen telefon görüÅŸmesi soruldu. Karaca ise "Hece hece montaj yapıldı. Suç duyurusunda bulundum" dedi. 

Yine ÅŸov yaptı

Eyüp Devlet Hastanesi’nin önü dün sabah Ekrem Dumanlı ÅŸovuna sahne oldu. SaÄŸlık kontrolü için hastaneye getirilen Dumanlı, hastane giriÅŸinde iki iÅŸaret parmağını havaya kaldırarak kendisini görüntüleyen kameralara, “Yezidlere boyun eÄŸmek yok. Demokrasiden dönüÅŸ yok. Özgürlükten dönüÅŸ yok” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.